Plody moře v kokosové omáčce s nudlemi
Suroviny
- 650 g Hlíva ústřičná
- 250 g Krevety tygří - loupané
- 100 g Nudle rýžové
- 250 g Mušle slávky
- 300 ml Voda pitná
- 125 ml Kokosová smetana
- 2 ks Chilli paprička
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Citronová tráva
- 0.5 ks Cibule červená
- 3 ks Kafirové listy
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 3 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 20 g
- Sodík 432 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 66.7 mg
- Draslík 576.4 mg
- Vláknina 1727.6 mg
- Vitamín A 1727.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme krevety a slávky. Ty slávky, které se po uvaření neotevřely, nepoužijeme.
-
2
V míse smícháme kokosovou smetanu, limetkovou šťávu, cukr, pokrájené chilli papričky bez semínek, prolisovaný česnek a rybí omáčku. Směs mícháme, až se cukr rozpustí. Poté přidáme krevety, slávky, nakrájené cibulky, hlívu ústřičnou, nakrájenou papedu, drobně pokrájenou střední část citronely a na plátky nakrájenou červenou cibuli.
-
3
Směs přikryjeme fólií a odložíme do chladničky.
-
4
Podle návodu uvaříme nudle, scedíme a necháme okapat.
-
5
Uvařené nudle rozdělíme do talířů, poklademe plody moře, přelijeme zbylým dresinkem a podáváme.