Srnčí pečeně na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Kompot brusinkový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 25 g Máslo bylinkové
  • 5 g Skořice mletá
  • 400 g Zakysaná smetana
  • 200 g Hrušky
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 8 ks Jalovec
  • 1.2 kg Srnčí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 625 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 155.7 mg
  • Draslík 862.8 mg
  • Vláknina 3730.7 mg
  • Vitamín A 3730.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 250 °C. Je-li nutné, srnčí hřbet očistíme a po délce maso do hloubky 1 cm uvolníme od kosti. Jalovčinky rozmačkáme a vetřeme do masa, osolíme, opepříme, obložíme nakrájenou slaninou.

  • 2

    Srnčí hřbet vložíme na pekáček s bylinkovým máslem, pečeme asi 30 minut v troubě při teplotě 250 °C. Potom přidáme smetanu a necháme ještě 20 minut zapékat. Vyjmeme slaninu a od kosti odkrojíme jednotlivé medailonky.

  • 3

    Hrušky očistíme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince, ochutíme skořicí a citronovou šťávou. Hrušky podusíme na másle a naplníme brusinkovým kompotem. Na talíř upravíme srnčí medailonky, podlijeme výpekem a doplníme hruškami.

Komentáře k receptu