Srnčí pečeně na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 35 g
- Sodík 625 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 155.7 mg
- Draslík 862.8 mg
- Vláknina 3730.7 mg
- Vitamín A 3730.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 250 °C. Je-li nutné, srnčí hřbet očistíme a po délce maso do hloubky 1 cm uvolníme od kosti. Jalovčinky rozmačkáme a vetřeme do masa, osolíme, opepříme, obložíme nakrájenou slaninou.
-
2
Srnčí hřbet vložíme na pekáček s bylinkovým máslem, pečeme asi 30 minut v troubě při teplotě 250 °C. Potom přidáme smetanu a necháme ještě 20 minut zapékat. Vyjmeme slaninu a od kosti odkrojíme jednotlivé medailonky.
-
3
Hrušky očistíme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince, ochutíme skořicí a citronovou šťávou. Hrušky podusíme na másle a naplníme brusinkovým kompotem. Na talíř upravíme srnčí medailonky, podlijeme výpekem a doplníme hruškami.