Vařený rejnok s máslovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 19 g
- Sodík 732 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 108 mg
- Draslík 195.6 mg
- Vláknina 233.8 mg
- Vitamín A 233.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hlubšího kastrolu vlijeme víno, vodu, přidáme sůl, pepř a „křídla“ z rejnoka. Vaříme na mírném plameni patnáct minut, až křídla zkřehnou.
-
2
V rendlíku se silným dnem rozpustíme máslo a zahříváme. Až máslo zhnědne, vlijeme do něj vývar, citronovou šťávu, posekanou petrželovou nať a propláchnuté kapary. Omáčku ještě dvě minuty prohříváme.
-
3
Uvařená křídla rozdělíme na talíře, přelijeme připravenou omáčkou a hned podáváme.