Ruský salát s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 60 g Majonéza
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 129 g
  • Sodík 1991 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 283.7 mg
  • Vláknina 11523.6 mg
  • Vitamín A 11523.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo (max. 6 minut), zchladíme studenou vodou a oloupeme. Uvaříme také oloupané brambory a mrkev vcelku, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. V míse smícháme brambory, mrkev, scezený sterilovaný hrášek, přidáme najemno nasekanou kyselou okurku a 2 vejce, osolíme, opepříme. Nakonec vmícháme majonézu, důkladně promícháme a necháme v lednici vychladit. Zbylá vejce nakrájíme na plátky, kterými ozdobíme okraj mělké mísy, do středu navršíme vychlazený salát. Vejce jemně posypeme paprikou, salát ozdobíme snítkou petrželky.

Komentáře k receptu