Srnčí s bylinkovými houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 18 g
- Sodík 620 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 112 mg
- Draslík 1518.5 mg
- Vláknina 9358.3 mg
- Vitamín A 9358.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí svíčkovou potřeme solí a pepřem. Troubu předehřejeme na 120 °C.
-
2
Polovinu másla rozehřejeme v pekáči. Srnčí maso s rozmačkanými jalovčinkami a bobkovým listem osmažíme a pod pokličkou pečeme v troubě asi 15 minut.
-
3
Houby očistíme, otřeme, nakrájíme na plátky. V oleji a zbytku másla je smažíme asi 5 minut dozlatova, osolíme, opepříme.
-
4
Maso vyjmeme, nakrájíme na šikmé plátky. Upravíme na talíře a podáváme posypané houbami a lístky kerblíku.