Kančí hřbet v křenovém kabátku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Celer bulvový
  • 150 g Cibule
  • 40 g Křen
  • 150 g Mrkev kořen
  • 100 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Cukr krupice
  • 10 g Olej stolní
  • 2000 g Kančí pečeně
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 25 g Margarín
  • 300 ml Víno bílé
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 3 ks Bobkový list
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 763 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 737 mg
  • Bílkoviny 97 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 277.6 mg
  • Draslík 1603 mg
  • Vláknina 5328.2 mg
  • Vitamín A 5328.2 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí maso vykostíme a uložíme do chladu. Kosti a zeleninu smažíme v oleji asi 15 minut. Přidáme koření a víno a bez pokličky vaříme asi 15 minut. Přilijeme 1 l vody a zvěřinový fond pozvolna vaříme bez pokličky další 1 1/2 hodiny. Přecedíme a fond redukujeme tak dlouho, až zbude asi 500 ml. Vývar necháme zchladnout.

  • 2

    Špek rozmixujeme s nakrájeným křenem, pepřem a solí. Kančí hřbet potřeme směsí, přikryjeme pokličkou a uložíme na 12 hodin do chladu.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 225 °C. Hřbet pečeme na mělkém plechu 15 minut.

  • 4

    Zvěřinový fond z předchozího dne ohřejeme. Zbytek křenu oloupeme a najemno nastrouháme. Fond a křen pečlivě promícháme se solí, cukrem, citronovou šťávou a smetanou a odložíme stranou.

  • 5

    Kančí hřbet zabalíme do alobalu a necháme uležet. Vypečenou šťávu zředíme trochou zvěřinového fondu a přilijeme do vývaru. Přidáme křenovou směs, okořeníme solí a pepřem.

  • 6

    Maso smažíme v horkém margarínu asi 3 minuty. Osolíme a opepříme, upravíme na talíře a podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu