Mečoun vařený v zelenině
Suroviny
- 650 g Brambory
- 230 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 250 ml Vývar zeleninový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Citrony
- 20 ks Olivy černé
- 3 ks Šalotka
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Filé z mečouna
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 686 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 43 g
- Sodík 3489 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 49.3 mg
- Draslík 1076.9 mg
- Vláknina 28477.9 mg
- Vitamín A 28477.9 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pokrájené šalotky na mírném plameni za občasného míchání smažíme na oleji v rendlíku. Po čtyřech minutách přidáme konzervovaná rajčata i s nálevem, česnek pokrájený na plátky a rajčatový protlak. Směs přikryjeme poklicí a na mírném plameni dusíme dvacet minut.
-
2
Do jiného velkého rendlíku vlijeme vývar, citronovou šťávu, přidáme na plátky nakrájené brambory, zamícháme a přivedeme k varu. Poté do směsi přidáme na proužky nakrájenou papriku bez semen. Směs pod poklicí na mírném plameni vaříme čtvrt hodiny.
-
3
Steaky z mečouna zbavené kůže a rozpůlené olivy spolu s rajčatovou směsí vmícháme do brambor. Okořeníme pepřem, solí a pod poklicí vaříme deset minut.
-
4
Rybí směs servírujeme v rendlíku, ozdobíme snítkami petrželové nati a plátky citronu.