Dortíčky s jahodami a šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 10 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 19.3 mg
- Draslík 60.7 mg
- Vláknina 2272.5 mg
- Vitamín A 2272.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 220C.
-
2
Použijeme 4 plátky listového těsta, ty rozpůlíme, dáme na plech vyložený pečícím papírem, propíchneme vidličkou a pečeme asi 12minut.
-
3
Jahody mezitím očistíme, omyjeme a necháme okapat. Poté povaříme v pomerančové šťávě smíchané s moučkovým cukrem a prolisujeme přes síto. Necháme vychladnout.
-
4
Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem.
-
5
Upečené těsto necháme několik minut vychladnout, plátky vodorovně přepůlíme. Na spodní části natřeme jablečný džem, rozdělíme šlehačku, pokapeme jahodovým pyré a přiložíme vrchní plátky.
-
6
Posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.