Dortíčky s jahodami a šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Jahody zahradní
  • 180 g Listové těsto
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 2 polévková lžíce Džem jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 19.3 mg
  • Draslík 60.7 mg
  • Vláknina 2272.5 mg
  • Vitamín A 2272.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 220C.

  • 2

    Použijeme 4 plátky listového těsta, ty rozpůlíme, dáme na plech vyložený pečícím papírem, propíchneme vidličkou a pečeme asi 12minut.

  • 3

    Jahody mezitím očistíme, omyjeme a necháme okapat. Poté povaříme v pomerančové šťávě smíchané s moučkovým cukrem a prolisujeme přes síto. Necháme vychladnout.

  • 4

    Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem.

  • 5

    Upečené těsto necháme několik minut vychladnout, plátky vodorovně přepůlíme. Na spodní části natřeme jablečný džem, rozdělíme šlehačku, pokapeme jahodovým pyré a přiložíme vrchní plátky.

  • 6

    Posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu