Jahodové šodó
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 10 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 444.2 mg
- Draslík 43.1 mg
- Vláknina 20.8 mg
- Vitamín A 20.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky zpěníme s cukrem, přilijeme jahodový džus a vše šleháme nad párou do zhoustnutí. Šleháme těsně pod bodem varu, jinak by se šodó srazilo.
-
2
Nakonec vmícháme citronovou šťávu.
-
3
Podáváme jako teplý dezert s piškoty.