Kuřecí spirálky na špízu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 20 g Olej olivový
  • 250 g Salát hlávkový
  • 50 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Bazalka
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 763 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 104.5 mg
  • Draslík 609.2 mg
  • Vláknina 2595 mg
  • Vitamín A 2595 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí řízky dáváme jeden po druhém mezi 2 vrstvy potravinové fólie a rozklepáváme válečkem na těsto, aby se zploštily a byly stejnoměrně silné. Prolisovaný česnek důkladně smícháme s rajčatovým protlakem a vzniklou pastou rovnoměrně potřeme kuřecí řízky po obou stranách.

  • 2

    Na každý kuřecí řízek položíme plátek slaniny a navrch nasypeme lístky bazalky. Důkladně osolíme a opepříme.

  • 3

    Kuřecí řízky pevně zabalíme a závitky pak ostrým nožem nakrájíme na silnější plátky. Plátky navlékneme naplocho na 4 grilovací jehly nebo předem namočené špejle tak, aby se uchoval tvar kuřecí rolády.

  • 4

    Maso mírně potřeme olejem a grilujeme v grilu předehřátém na vysokou teplotu zhruba 5 minut, potom jehly obrátíme a grilujeme dalších 5 minut, až je maso důkladně propečené. Kuřecí spirálky podáváme s listovou zeleninou.

Komentáře k receptu