Velikonoční pečivo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Droždí
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Dýňová semínka
  • 1 polévková lžíce Sůl mořská
  • 2 polévková lžíce Mák mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 621 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1477 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 82.6 mg
  • Draslík 221.5 mg
  • Vláknina 10067.5 mg
  • Vitamín A 10067.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí a cukr rozmícháme ve vlažném mléce, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme mouku, máslo, sůl a vypracujeme těsto. Přikryté necháme kynout asi 1 hodinu.

  • 2

    Těsto rozdělíme na 12 kusů a vytvoříme bochánky. Do středu každého bochánku vyhloubíme důlek o průměru 3 cm a necháme je kynout asi 10 minut.

  • 3

    Potom pečivo urovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem, semínky nebo mořskou solí.

  • 4

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut dozlatova.

Komentáře k receptu