Kuře pečené po francouzsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1212 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 83 g
- Sodík 853 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 315.8 mg
- Draslík 921.9 mg
- Vláknina 3254.8 mg
- Vitamín A 3254.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo utřeme s nasekanými bylinkami a česnekem.
-
2
Kuře omyjeme, osušíme a kůži u prsou uvolníme. Do vzniklého prostoru rozetřeme bylinkové máslo, do břišní dutiny kuřete vložíme omytý, vidličkou propíchaný citron a kuře zašijeme nebo svážeme na nožkách a křídlech.
-
3
Připravené kuře položíme na mřížku v pekáči. Bílé víno a větší část vývaru přelijeme přes maso, osolíme a opepříme. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 1,5 hodiny.
-
4
Během pečení přeléváme kuře vypečenou šťávou, do které podle potřeby přilijeme trochu vína.
-
5
Upečené kuře vyjmeme z pekáče, přikryjeme alobalem a necháme 10 minut stát.
-
6
Ze šťávy sebereme tuk, přilijeme zbylý vývar a povaříme do zhoustnutí. Podáváme zvlášť ke kuřeti.