Milánské dršťky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 35 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 35 g Šunka dušená
  • 20 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 0.6 g Pepř černý mletý
  • 10 g Česnek
  • 1300 g Dršťky syrové
  • 0.6 g Muškátový květ
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 650 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 920 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 172.3 mg
  • Draslík 106.9 mg
  • Vláknina 942 mg
  • Vitamín A 942 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí dršťky očistíme, omyjeme a překrájíme na menší kusy. Vložíme je do vody a přivedeme do varu. Potom je scedíme, zalijeme znovu vodou a za občasného promíchání vaříme doměkka. Pokud jsou dršťky ze staršího kusu, vícekrát vyměníme vodu.

  • 2

    Vařené dršťky prochladíme ve studené vodě a nakrájíme na tenké nudle (4-5cm dlouhé).

  • 3

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, na tuku ji osmažíme dorůžova, přidáme mletý květ, zaprášíme hladkou moukou a osmažíme ji. Přidáme ještě mletý pepř, rajčatový protlak, utřený česnek a přelijeme vlažný vývar. Dobře rozšleháme, osolíme a nejméně 20 minut provaříme.

  • 4

    Nakonec omáčku procedíme přes hustý cedník na nakrájené dršťky, přidáme šunku nakrájenou na nudličky, omytou a rozsekanou petrželovou nať a vše povaříme.

  • 5

    Při podávání každou porci posypeme strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu