Milánské dršťky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 16 g
- Sodík 920 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 172.3 mg
- Draslík 106.9 mg
- Vláknina 942 mg
- Vitamín A 942 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí dršťky očistíme, omyjeme a překrájíme na menší kusy. Vložíme je do vody a přivedeme do varu. Potom je scedíme, zalijeme znovu vodou a za občasného promíchání vaříme doměkka. Pokud jsou dršťky ze staršího kusu, vícekrát vyměníme vodu.
-
2
Vařené dršťky prochladíme ve studené vodě a nakrájíme na tenké nudle (4-5cm dlouhé).
-
3
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, na tuku ji osmažíme dorůžova, přidáme mletý květ, zaprášíme hladkou moukou a osmažíme ji. Přidáme ještě mletý pepř, rajčatový protlak, utřený česnek a přelijeme vlažný vývar. Dobře rozšleháme, osolíme a nejméně 20 minut provaříme.
-
4
Nakonec omáčku procedíme přes hustý cedník na nakrájené dršťky, přidáme šunku nakrájenou na nudličky, omytou a rozsekanou petrželovou nať a vše povaříme.
-
5
Při podávání každou porci posypeme strouhaným sýrem.