Lilky v karamelu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 18 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 648.9 mg
- Vláknina 18060 mg
- Vitamín A 18060 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky omyjeme, odřežeme stopku a rozkrájíme na větší kostky (3-4 cm), které osolíme a necháme 30 minut "vypotit". Potom je v sítě promyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat a osušíme.
-
2
Oloupanou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno.
-
3
Ve woku si rozehřejeme 3 lžíce oleje, kterým potřeme stěny pánve a polovinu lilků restujeme do doby, až zhnědnou. Vyjmeme je, dáme na papírovou utěrku a to samé uděláme s druhou polovinou lilků. Pak na lžíci oleje osmažíme cibuli s česnekem dozlatova, přisypeme cukr a za stálého míchání ho necháme zkaramelizovat. Potom přidáme lilky, které promícháme s karamelem, přidáme sójovou omáčku, jablečný ocet a Sherry brandy. Vše znovu důkladně promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme do doby, až lilky nasáknou všechnu tekutinu.