Cukety v ořechovém kabátku
Suroviny
- 150 g Sýr Parmezán
- 800 g Cuketa
- 150 g Ořechy vlašské
- 200 g Zakysaná smetana
- 250 g Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Hořčice
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Česnek
- 2 špetka Sůl
- 0.28 dl Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 46 g
- Sodík 730 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 139.1 mg
- Draslík 680.9 mg
- Vláknina 7446.1 mg
- Vitamín A 7446.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ořechový kabátek připravíme tak, že si v míse rozšleháme vejce se solí a hořčicí. V druhé míse si smícháme na drobno rozdrcené vlašské ořechy, nastrouhaný parmezán s omytou, drobně posekanou petrželovou natí.
-
2
Připravíme si jogurtový krém. Do misky dáme bílý jogurt, prolisovaný česnek, zakysanou smetanu, chilli koření, vše dobře promícháme a ochutíme solí a cukrem.
-
3
Omyté cukety podélně rozkrojíme na plátky silné asi 1 cm.
-
4
Ve woku si rozehřejeme olej. Plátky cukety postupně namočíme do rozšlehaného vajíčka a ihned do strouhaných ořechů. Na rozpáleném oleji je osmažíme z každé strany dozlatova.
-
5
Plátky v ořechovém kabátku podáváme horké s jogurovým krémem.