Kuře se sýrem feta a bylinkami
Suroviny
- 15 g Tymián čerstvý
- 15 g Rozmarýn čerstvý
- 15 g Oregano čerstvé
- 120 g Sýr Feta
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Sůl
- 30 g Bylinky čerstvé - svazek
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 15 ml Olej olivový
- 15 ml Mléko polotučné
- 1 ks Cibule
- 8 ks Kuřecí stehna
- 4 ks Rajčata
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 877 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 55 g
- Sodík 940 mg
- Bílkoviny 77 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 342.6 mg
- Draslík 1099.2 mg
- Vláknina 6215 mg
- Vitamín A 6215 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.9 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostěná kuřecí stehna rozložíme na prkénko hladkou stranou dospod.
-
2
Bylinky rozdělíme na maso. Sýr nakrájíme na osm vhodně velkých kousků a položíme po jednom kousku na maso s bylinkami. Maso osolíme, opepříme a zabalíme tak, aby sýr byl uprostřed. Závitky můžeme zpevnit párátkem.
-
3
Závitky potřeme mlékem, poprášíme moukou, uložíme do nádoby, kterou je možné dávat do trouby.
-
4
Pečeme 25-30 minut v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda je maso propečené - šťáva vytékající z místa vpichu musí byt čirá.
-
5
Mezitím připravíme v rendlíku omáčku: Cibuli a česnek opečeme za stálého míchání na oleji doměkka. Česnek nesmí zhnědnout, aby nebyl hořký.
-
6
Do rendlíku přidáme čtvrtky rajčat, zamícháme, zmírníme oheň, rendlík přikryjeme pokličkou a omáčku na mírném ohni pomalu dusíme 15-20 minut.
-
7
Omáčku ochutíme bylinkami, necháme trochu zchladnout. Potom ji rozmixujeme a propasírujeme sítem, aby byla opravdu hladká. Podle chuti osolíme a opepříme. Hotové závitky z kuřecích stehen s bylinkami a sýrem feta nakrájíme na silnější plátky, upravíme na talíře, přelijeme rajčatovou omáčkou, ozdobíme snítkami tymiánu, rozmarýnu a oregana.