Kuře se sýrem feta a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Tymián čerstvý
  • 15 g Rozmarýn čerstvý
  • 15 g Oregano čerstvé
  • 120 g Sýr Feta
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 30 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 ml Olej olivový
  • 15 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Kuřecí stehna
  • 4 ks Rajčata
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 877 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 940 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 342.6 mg
  • Draslík 1099.2 mg
  • Vláknina 6215 mg
  • Vitamín A 6215 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěná kuřecí stehna rozložíme na prkénko hladkou stranou dospod.

  • 2

    Bylinky rozdělíme na maso. Sýr nakrájíme na osm vhodně velkých kousků a položíme po jednom kousku na maso s bylinkami. Maso osolíme, opepříme a zabalíme tak, aby sýr byl uprostřed. Závitky můžeme zpevnit párátkem.

  • 3

    Závitky potřeme mlékem, poprášíme moukou, uložíme do nádoby, kterou je možné dávat do trouby.

  • 4

    Pečeme 25-30 minut v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda je maso propečené - šťáva vytékající z místa vpichu musí byt čirá.

  • 5

    Mezitím připravíme v rendlíku omáčku: Cibuli a česnek opečeme za stálého míchání na oleji doměkka. Česnek nesmí zhnědnout, aby nebyl hořký.

  • 6

    Do rendlíku přidáme čtvrtky rajčat, zamícháme, zmírníme oheň, rendlík přikryjeme pokličkou a omáčku na mírném ohni pomalu dusíme 15-20 minut.

  • 7

    Omáčku ochutíme bylinkami, necháme trochu zchladnout. Potom ji rozmixujeme a propasírujeme sítem, aby byla opravdu hladká. Podle chuti osolíme a opepříme. Hotové závitky z kuřecích stehen s bylinkami a sýrem feta nakrájíme na silnější plátky, upravíme na talíře, přelijeme rajčatovou omáčkou, ozdobíme snítkami tymiánu, rozmarýnu a oregana.

Komentáře k receptu