Dušené kuře po francouzsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1717 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 244 g
- Sodík 1661 mg
- Bílkoviny 97 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 368.8 mg
- Draslík 1954.8 mg
- Vláknina 23568.8 mg
- Vitamín A 23568.8 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozehřejeme máslo a za stálého míchání na něm opékáme 3 minuty cibulky, mrkev, slaninu a žampiony. Směs přeneseme do velkého kastrolu.
-
2
Kuře opečeme dozlatova na pánvi a potom dáme do kastrolu se směsí zeleniny a ostatních surovin.
-
3
Do kastrolu přilijeme bílé víno, přivedeme k varu a vaříme, dokud se víno téměř nevypaří.
-
4
Zeleninu a houby se slaninou zaprášíme, za stálého míchání moukou a asi 1 minutu dusíme.
-
5
Přidáme kuřecí vývar, sůl, pepř a bouquet garni. Kastrol přikryjeme a pokrm zvolna dusíme 1 a 1/2 hodiny. Zhruba 30 minut před koncem dušení přidáme zbytek vína a kastrol už necháme odkrytý.
-
6
Bouquet garni vyjmeme, kuře naporcujeme a pokrm upravíme na talíře. Podáváme s bramborovou kaší nebo těstovinami.