Dušené kuře po francouzsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 250 g Anglická slanina
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 400 ml Víno bílé
  • 400 ml Vývar drůbeží
  • 20 ks Cibule
  • 1 ks Kuře
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1717 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 244 g
  • Sodík 1661 mg
  • Bílkoviny 97 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 368.8 mg
  • Draslík 1954.8 mg
  • Vláknina 23568.8 mg
  • Vitamín A 23568.8 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozehřejeme máslo a za stálého míchání na něm opékáme 3 minuty cibulky, mrkev, slaninu a žampiony. Směs přeneseme do velkého kastrolu.

  • 2

    Kuře opečeme dozlatova na pánvi a potom dáme do kastrolu se směsí zeleniny a ostatních surovin.

  • 3

    Do kastrolu přilijeme bílé víno, přivedeme k varu a vaříme, dokud se víno téměř nevypaří.

  • 4

    Zeleninu a houby se slaninou zaprášíme, za stálého míchání moukou a asi 1 minutu dusíme.

  • 5

    Přidáme kuřecí vývar, sůl, pepř a bouquet garni. Kastrol přikryjeme a pokrm zvolna dusíme 1 a 1/2 hodiny. Zhruba 30 minut před koncem dušení přidáme zbytek vína a kastrol už necháme odkrytý.

  • 6

    Bouquet garni vyjmeme, kuře naporcujeme a pokrm upravíme na talíře. Podáváme s bramborovou kaší nebo těstovinami.

Komentáře k receptu