Staročeská lepenice ze zelí, brambor a škvarků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí kysané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Brambory
  • 1 špetka Kmín celý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 hrnek Vepřové škvarky
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1014 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 236 mg
  • Bílkoviny 144 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 8.7 mg
  • Draslík 660.3 mg
  • Vláknina 9760.5 mg
  • Vitamín A 9760.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oškrábané brambory nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody. Přidáme kmín.

  • 2

    Zelí dáme vařit do jiného hrnce. Obojí vaříme doměkka.

  • 3

    Brambory slijeme tak, aby zbylo trochu vody v hrnci.

  • 4

    Z povařeného zelí slijeme všechnu vodu a smícháme ho s bramborami.

  • 5

    Šťouchadlem promačkáme brambory se zelím a omastíme sádlem.

  • 6

    Na talíři podáváme pokrm posypaný škvarky.

Komentáře k receptu