Staročeská lepenice ze zelí, brambor a škvarků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1014 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 41 g
- Sodík 236 mg
- Bílkoviny 144 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 8.7 mg
- Draslík 660.3 mg
- Vláknina 9760.5 mg
- Vitamín A 9760.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oškrábané brambory nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody. Přidáme kmín.
-
2
Zelí dáme vařit do jiného hrnce. Obojí vaříme doměkka.
-
3
Brambory slijeme tak, aby zbylo trochu vody v hrnci.
-
4
Z povařeného zelí slijeme všechnu vodu a smícháme ho s bramborami.
-
5
Šťouchadlem promačkáme brambory se zelím a omastíme sádlem.
-
6
Na talíři podáváme pokrm posypaný škvarky.