Dušené kuře s bylinkami
Suroviny
- 60 g Mandle
- 900 g Kuřecí prsa
- 60 g Kaštany jedlé
- 15 g Muškátový oříšek
- 50 g Skořice mletá
- 60 g Bylinky čerstvé - svazek
- 30 g Pomerančová kůra
- 15 g Cukr třtinový
- 120 g Hroznové víno
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 80 ml Olej olivový
- 300 ml Víno bílé
- 300 ml Vývar drůbeží
- 180 ml Ocet vinný
- 10 ks Šalotka
- 3 ks Mrkev kořen
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1159 kcal
- Sacharidy 116 g
- Tuky 296 g
- Sodík 1050 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 108 g
- Cholesterol 144 mg
- Draslík 2650 mg
- Vláknina 28360 mg
- Vitamín A 28360 mg
- Vitamín B6 3.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.8 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso nakrájíme na kousky. Ve velkém kastrolu se silným dnem rozehřejeme olivový olej a opékáme na něm 6 minut na středním ohni za stálého míchání dozlatova maso, šalotky nebo cibulky a mrkev.
-
2
Do kastrolu přidáme všechny ostatní suroviny kromě kuliček hroznového vína a pokrm za občasného zamíchání dusíme na mírném ohni tak dlouho, až je maso úplně měkké.
-
3
Kuličky vína rozpůlíme, zbavíme zrníček a vmícháme do pokrmu až těsné před podáváním. Pokrm podáváme s divokou rýží nebo s bramborovou kaší. Porce ozdobíme čerstvými bylinkami.