Dušené kuře s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mandle
  • 900 g Kuřecí prsa
  • 60 g Kaštany jedlé
  • 15 g Muškátový oříšek
  • 50 g Skořice mletá
  • 60 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 30 g Pomerančová kůra
  • 15 g Cukr třtinový
  • 120 g Hroznové víno
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 ml Olej olivový
  • 300 ml Víno bílé
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 180 ml Ocet vinný
  • 10 ks Šalotka
  • 3 ks Mrkev kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1159 kcal
  • Sacharidy 116 g
  • Tuky 296 g
  • Sodík 1050 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 108 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 2650 mg
  • Vláknina 28360 mg
  • Vitamín A 28360 mg
  • Vitamín B6 3.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.8 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso nakrájíme na kousky. Ve velkém kastrolu se silným dnem rozehřejeme olivový olej a opékáme na něm 6 minut na středním ohni za stálého míchání dozlatova maso, šalotky nebo cibulky a mrkev.

  • 2

    Do kastrolu přidáme všechny ostatní suroviny kromě kuliček hroznového vína a pokrm za občasného zamíchání dusíme na mírném ohni tak dlouho, až je maso úplně měkké.

  • 3

    Kuličky vína rozpůlíme, zbavíme zrníček a vmícháme do pokrmu až těsné před podáváním. Pokrm podáváme s divokou rýží nebo s bramborovou kaší. Porce ozdobíme čerstvými bylinkami.

Komentáře k receptu