Půlnoční boršč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 182 g
- Sodík 1223 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 963.3 mg
- Vláknina 14893.5 mg
- Vitamín A 14893.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petržel a mrkev očistíme, omyjeme a oškrabeme. Cibuli oloupeme. Zeleninu nakrájíme na kostičky a 10 minut opékáme na rozehřátém másle.
-
2
Zelí očistíme, omyjeme, nakrájíme na nudličky a přidáme k zelenině. Přimícháme rajčatový protlak a přilijeme hovězí vývar. Zvolna vaříme 40 minut.
-
3
Červenou řepu scedíme, nadrobno nakrájíme, přidáme do polévky. Osladíme a ochutíme citronovou šťávou. Osolíme a opepříme. Podáváme posypané petrželkou.