Vévodkynin salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 24 g
- Sodík 606 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 39.3 mg
- Draslík 954.1 mg
- Vláknina 13387.5 mg
- Vitamín A 13387.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařený chřest dáme okapat. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Banány oloupeme, nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme 30 sekund ve vroucí vodě, sloupneme, rozpůlíme, odstraníme semena, nakrájíme na kostičky.
-
3
Připravené přísady lehce promícháme a upravíme do dezertních pohárů.
-
4
Na omáčku rozmícháme majonézu, jogurt, smetanu a citronovou šťávu. Osolíme, opepříme a osladíme.
-
5
Omáčku rozdělíme na salát. Petrželku opláchneme, vodu setřepeme a snítky otrháme. Salát ozdobíme a podáváme.