Vévodkynin salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 100 g Celer bulvový
  • 300 g Chřest bílý
  • 150 g Jogurt bílý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 5 g Cukr krupice
  • 60 g Majonéza
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Banány
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 606 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 39.3 mg
  • Draslík 954.1 mg
  • Vláknina 13387.5 mg
  • Vitamín A 13387.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařený chřest dáme okapat. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Banány oloupeme, nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme 30 sekund ve vroucí vodě, sloupneme, rozpůlíme, odstraníme semena, nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Připravené přísady lehce promícháme a upravíme do dezertních pohárů.

  • 4

    Na omáčku rozmícháme majonézu, jogurt, smetanu a citronovou šťávu. Osolíme, opepříme a osladíme.

  • 5

    Omáčku rozdělíme na salát. Petrželku opláchneme, vodu setřepeme a snítky otrháme. Salát ozdobíme a podáváme.

Komentáře k receptu