Marinovaný mořský jazyk na mrkvi
Suroviny
- 600 g Mořský jazyk
- 400 g Mrkev kořen
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Limetka
- 1 ks Pomeranče
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 238 g
- Sodík 700 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 667 mg
- Vláknina 9639.8 mg
- Vitamín A 9639.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mořský jazyk omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, dáme do mísy a promícháme s rybí a ústřicovou omáčkou. Necháme v marinádě 30 minut.
-
2
Očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na šikmé plátky. Pomeranč s limetkami omyjeme a nakrájíme na plátky. Lístky čerstvé thajské bazalky opláchneme vodou, necháme odkapat a odložíme.
-
3
Ve woku si na rozpáleném oleji osmažíme plátky mrkve, přidáme plátky pomeranče, limetky a marinovanou rybu. Promícháme a smažíme vše 2 minuty. Nakonec přimícháme sójovou omáčku s lístky bazalky,dochutíme solí a pepřem.