Krvavé prsty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 697 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 51 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 115.1 mg
- Draslík 38.8 mg
- Vláknina 3051.3 mg
- Vitamín A 3051.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listové těsto rozmrazíme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Párky šikmo přepůlíme. Na pomoučeném vále vyválíme z listového těsta plát a rozdělíme ho na 16 pásků.
-
2
Pásky potřeme vodou a na každý přiložíme polovinu párku. Párky zavineme tak, aby jeden konec zůstal vždy volný.
-
3
Závitky potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme asi 20 minut. Na volné konce párků naneseme vždy trochu kečupu (krev) a přiložíme kousek papriky (nehet).