Krvavé prsty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Listové těsto
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 130 ml Kečup
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Paprika zelená
  • 8 ks Párky jemné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 697 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 115.1 mg
  • Draslík 38.8 mg
  • Vláknina 3051.3 mg
  • Vitamín A 3051.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto rozmrazíme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Párky šikmo přepůlíme. Na pomoučeném vále vyválíme z listového těsta plát a rozdělíme ho na 16 pásků.

  • 2

    Pásky potřeme vodou a na každý přiložíme polovinu párku. Párky zavineme tak, aby jeden konec zůstal vždy volný.

  • 3

    Závitky potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme asi 20 minut. Na volné konce párků naneseme vždy trochu kečupu (krev) a přiložíme kousek papriky (nehet).

Komentáře k receptu