Gulášová polévka s houbami
Suroviny
- 800 g Hovězí maso zadní
- 200 g Celer bulvový
- 250 g Rajčata
- 100 g Cibulka jarní
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Paprika mletá pálivá
- 850 g Houby nakládané
- 10 ml Olej olivový
- 6 ks Cibule
- 2 ks Pórek
- 2 ks Paprika červená
- 3 ks Okurky nakládané
- 3 ks Mrkev kořen
- 1 l Vývar z hovězích kostí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 713 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 280 g
- Sodík 5536 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 128.5 mg
- Draslík 2332.9 mg
- Vláknina 41025 mg
- Vitamín A 41025 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 94.4 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kousky, opečeme v pánvi na rozehřátém oleji a vložíme do hrnce. Zeleninu očistíme, omyjeme, případně oloupeme nebo zbavíme semen. Nakrájíme ji na kostičky.
-
2
Zeleninu opečeme v uvolněné pánvi a přidáme do hrnce. Přidáme také nakládané cibulky. Přilijeme hovězí vývar. Osolíme, opepříme, ochutíme mletou paprikou. Přikryjeme a zvolna vaříme asi půl hodiny.
-
3
Když je maso vařené, přidáme okapané houby. Podle potřeby osolíme a opepříme.