Ouška s pestem, slaninou a mákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 100 g Slanina vepřová
  • 50 g Pesto
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 50 g Mák - semena
  • 450 g Listové těsto
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 780 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 336 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 148.4 mg
  • Draslík 175.2 mg
  • Vláknina 8787.5 mg
  • Vitamín A 8787.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto rozmrazíme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Z těsta vyválíme tenký plát a rozdělíme ho na 3 díly. Vejce rozšleháme s trochou vody a okraje těsta potřeme.

  • 2

    Na 1 díl těsta neneseme nakrájenou slaninu a cibuli. Pevně zavineme a nakrájíme na asi 8 mm silné plátky. Poskládáme na plech vyložený papírem. Druhý díl těsta potřeme pestem a zavineme. Nakrájíme na asi 5 mm silné plátky a poskládáme na plech.

  • 3

    Zbývající díl těsta posypeme mákem a strouhaným sýrem. Pevně zavineme a nakrájíme na asi 5 mm silné plátky. Poskládáme na plech. Pečeme dozlatova v předehřáté troubě asi 12 minut.

Komentáře k receptu