Suši se pstruhem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 5 g
- Sodík 2034 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 36.3 mg
- Draslík 304.9 mg
- Vláknina 3860 mg
- Vitamín A 3860 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do plátků pstruha zatřeme sůl, přikryjeme, necháme 50 minut odležet.
-
2
Rýži proplachujeme na sítu tak dlouho, až odtéká čistá voda. Necháme okapat, vložíme ji do hrnce s asi 600 ml vody s rýžovým vínem a 1 lžící rýžového octa. Přivedeme k varu.
-
3
Plátky pstruha důkladně omyjeme, osušíme a poskládáme na plochou mísu. Zalijeme je rýžovým octem. Přikryjeme, necháme nejméně 20 minut odležet.
-
4
Každý plátek pstruha nakrájíme na 4 kousky. Rýži rozdělíme na 8 dílů a každý stiskneme. Přiložíme vždy kousek pstruha a přitiskneme. Podáváme ozdobené kolečky cibule a snítkou kopru.
-
5
Vaříme při střední teplotě asi 15 minut. Rýži scedíme a zchladíme pod studenou vodou. Přimícháme zbývající rýžový ocet a cukr. Necháme vychladnout.