Palačinky se zeleninovým salátem
Suroviny
- 60 g Cibule
- 3 g Kypřicí prášek do pečiva
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 100 g Zelí čínské
- 75 g Hrachové lusky
- 5 g Cukr krupice
- 50 g Sezam - semena
- 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Mrkev kořen
- 125 g Sýr sójový - Tofu
- 0.8 g Máslo čerstvé
- 20 ml Ocet vinný
- 20 ml Citronová šťáva
- 20 ml Víno rýžové čínské
- 30 ml Olej sezamový
- 200 ml Mléko polotučné
- 10 ml Omáčka sójová
- 6 ks Ředkvička
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 18 g
- Sodík 536 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 66.6 mg
- Draslík 383.4 mg
- Vláknina 11175.5 mg
- Vitamín A 11175.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na těsto rozmícháme mléko, 75 ml vody a vejce. Přimícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem. V pánvi rozehřejeme vždy trochu másla a z těsta postupně upečeme palačinky o průměru 15 cm.
-
2
Na náplň oloupeme cibuli a nakrájíme ji na jemná kolečka. Osolíme a necháme odležet. Hráškové lusky 2 minuty povaříme v osolené vodě. Zchladíme je, necháme okapat a šikmo nakrájíme na kousky.
-
3
Cibulová kolečka opláchneme a necháme okapat. Ředkvičky nahrubo nastrouháme. Pekingské zelí nakrájíme na nudličky. Na zálivku rozmícháme ocet, citronovou šťávu, 1 lžíci rýžového vína, 1 lžíci sezamového oleje a trochu vody. Osladíme, osolíme a opepříme. Promícháme se zeleninou.
-
4
Sezamová semena opražíme v suché pánvi a polovinu jich rozmixujeme s tófu. Přimícháme sójovou omáčku, zbývající rýžové víno a olej. Omáčkou potřeme palačinky, přidáme zeleninu a sezam. Zavineme a nakrájíme na sousta.