Párty ústřice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 75 ml Vývar rybí
  • 75 ml Víno bílé
  • 20 ml Víno šumivé (sekt)
  • 8 ks Ústřice
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 761 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 204.6 mg
  • Draslík 389.5 mg
  • Vláknina 662.5 mg
  • Vitamín A 662.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 84 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ústřice dobře omyjeme, otevřeme a maso vyjmeme. Tekutinu uchováme. Spodní misku lastury osušíme a usadíme do zapékací nádoby do hrubozrnné soli.

  • 2

    Tekutinu přidáme do rybího vývaru a přivedeme k varu. Vložíme ústřice a 5 sekund zvolna vaříme těsně pod bodem varu. Vyjmeme je do misek. Vývar prudce vaříme a odpařujeme. Přilijeme bílé víno a vaříme do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme žloutek, máslo, šampaňské a smetanu.

  • 3

    Osolíme, opepříme a rozdělíme na ústřice. Zapékáme v rozehřátém grilu.

Komentáře k receptu