Párty ústřice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 15 g
- Sodík 761 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 204.6 mg
- Draslík 389.5 mg
- Vláknina 662.5 mg
- Vitamín A 662.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 84 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ústřice dobře omyjeme, otevřeme a maso vyjmeme. Tekutinu uchováme. Spodní misku lastury osušíme a usadíme do zapékací nádoby do hrubozrnné soli.
-
2
Tekutinu přidáme do rybího vývaru a přivedeme k varu. Vložíme ústřice a 5 sekund zvolna vaříme těsně pod bodem varu. Vyjmeme je do misek. Vývar prudce vaříme a odpařujeme. Přilijeme bílé víno a vaříme do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme žloutek, máslo, šampaňské a smetanu.
-
3
Osolíme, opepříme a rozdělíme na ústřice. Zapékáme v rozehřátém grilu.