Letní waldorfský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Majonéza
  • 90 g Ořechy vlašské
  • 500 g Kuřecí maso vařené
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 g Jablka
  • 80 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 4 ks Šalotka
  • 1 ks Salát římský
  • 1 ks Jablko granátové
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 920 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 996.9 mg
  • Vláknina 11000 mg
  • Vitamín A 11000 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.5 mg
  • Vitamín E 6.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka nakrájíme na kostičky, promícháme v míse s citronovou šťvou a lžící majonézy a necháme 40 minut rozležet.

  • 2

    Celer nakrájíme na velmi tenké nudličky, vlašské ořechy nadrobno.

  • 3

    Celer, šalotky, česnek a ořechy promícháme v míse s rozleželými jablky.

  • 4

    Do směsi vmícháme zbytek majonézy a vše ještě důkladně promícháme.

  • 5

    Do mísy přidáme kuřecí maso a opět promícháme.

  • 6

    Na dno salátové mísy rozložíme listy římského salátu, doprostřed navršíme směs s kuřecím masem. Salát posypeme pepřem, obložíme plátky granových jablek a vlašskými ořechy a podáváme.

Komentáře k receptu