Letní waldorfský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 920 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 63 g
- Sodík 276 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 996.9 mg
- Vláknina 11000 mg
- Vitamín A 11000 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.5 mg
- Vitamín E 6.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka nakrájíme na kostičky, promícháme v míse s citronovou šťvou a lžící majonézy a necháme 40 minut rozležet.
-
2
Celer nakrájíme na velmi tenké nudličky, vlašské ořechy nadrobno.
-
3
Celer, šalotky, česnek a ořechy promícháme v míse s rozleželými jablky.
-
4
Do směsi vmícháme zbytek majonézy a vše ještě důkladně promícháme.
-
5
Do mísy přidáme kuřecí maso a opět promícháme.
-
6
Na dno salátové mísy rozložíme listy římského salátu, doprostřed navršíme směs s kuřecím masem. Salát posypeme pepřem, obložíme plátky granových jablek a vlašskými ořechy a podáváme.