Rarebit s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Petržel - nať
  • 250 g Kuřecí maso vařené
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 25 g Hořčice
  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 25 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 554 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 63.8 mg
  • Draslík 119 mg
  • Vláknina 2281.5 mg
  • Vitamín A 2281.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nastrouhaný sýr, kuřecí maso, máslo worcesterskou omáčku, hořčici, mouku a pivo smícháme v rendlíku, osolíme a opepříme.

  • 2

    Sýrovou směs přivedeme na mírném ohni k varu. Rendlík odstavíme.

  • 3

    Směs pečlivě třeme vařečkou. Jakmile získá jemnou krémovitou strukturu, odložíme a necháme vychladnout.

  • 4

    Plátky toastového chleba opečeme po obou stranách a namažeme vychladlou sýrovou pomazánku s kuřecím masem.

  • 5

    Namazané krajíčky zapečeme pod grilem předehřátým na mírnou teplotu dozlatova.

  • 6

    Krajíčky přikrojíme na trojúhelníky, urovnáme na mísu, ozdobíme nadrobno nakrájenou petrželkou, obložíme rajčaty a podáváme.

Komentáře k receptu