Rarebit s kuřecím masem
Suroviny
- 25 g Petržel - nať
- 250 g Kuřecí maso vařené
- 25 g Máslo čerstvé
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Sůl
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Sýr Ementál (Primátor)
- 25 g Hořčice
- 4 krajíc Chléb toastový
- 25 ml Worcester (worcesterská omáčka)
- 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 28 g
- Sodík 554 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 63.8 mg
- Draslík 119 mg
- Vláknina 2281.5 mg
- Vitamín A 2281.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nastrouhaný sýr, kuřecí maso, máslo worcesterskou omáčku, hořčici, mouku a pivo smícháme v rendlíku, osolíme a opepříme.
-
2
Sýrovou směs přivedeme na mírném ohni k varu. Rendlík odstavíme.
-
3
Směs pečlivě třeme vařečkou. Jakmile získá jemnou krémovitou strukturu, odložíme a necháme vychladnout.
-
4
Plátky toastového chleba opečeme po obou stranách a namažeme vychladlou sýrovou pomazánku s kuřecím masem.
-
5
Namazané krajíčky zapečeme pod grilem předehřátým na mírnou teplotu dozlatova.
-
6
Krajíčky přikrojíme na trojúhelníky, urovnáme na mísu, ozdobíme nadrobno nakrájenou petrželkou, obložíme rajčaty a podáváme.