Kuře s majonézou a šalotkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Pepř černý mletý
  • 900 g Kuřecí maso vařené
  • 120 g Anglická slanina
  • 300 g Majonéza
  • 25 g Med včelí
  • 25 g Petržel - nať
  • 90 g Hroznové víno
  • 25 g Kari koření
  • 80 ml Olej olivový
  • 12 ks Šalotka
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1106 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 455 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 13.6 mg
  • Draslík 1330.4 mg
  • Vláknina 3915 mg
  • Vitamín A 3915 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.6 mg
  • Vitamín E 6.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso, slaninu, šalotky, česnek a kari koření osmahneme na oleji na pánvi se silným dnem a vysokým okrajem, potom zmírníme oheň a směs 15 minut dusíme.

  • 2

    Masovou směs dáme do větší mísy a necháme zcela vychladnout. Dle chuťi osolíme a opepříme.

  • 3

    V míse smícháme majonézu s medem a nadrobno nasekanou petrželkou. Přidáme spolu s hroznovým vínem k masové směsi a vše dobře promícháme.

  • 4

    Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme čtvrtkami kuliček vína.

Komentáře k receptu