Kuře s majonézou a šalotkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1106 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 72 g
- Sodík 455 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 13.6 mg
- Draslík 1330.4 mg
- Vláknina 3915 mg
- Vitamín A 3915 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.6 mg
- Vitamín E 6.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso, slaninu, šalotky, česnek a kari koření osmahneme na oleji na pánvi se silným dnem a vysokým okrajem, potom zmírníme oheň a směs 15 minut dusíme.
-
2
Masovou směs dáme do větší mísy a necháme zcela vychladnout. Dle chuťi osolíme a opepříme.
-
3
V míse smícháme majonézu s medem a nadrobno nasekanou petrželkou. Přidáme spolu s hroznovým vínem k masové směsi a vše dobře promícháme.
-
4
Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme čtvrtkami kuliček vína.