Papriky plněné mletým masem
Suroviny
- 50 g Petržel - nať
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 300 g Hovězí maso mleté
- 30 g Protlak rajčatový
- 20 ml Olej olivový
- 150 ml Víno bílé
- 130 ml Vývar z hovězích kostí
- 10 ml Voda pitná
- 2 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 6 ks Paprika červená
- 3 ks Veka
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 11 g
- Sodík 664 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 48.1 mg
- Draslík 990.6 mg
- Vláknina 9945 mg
- Vitamín A 9945 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 170.2 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Podusíme 1 nasekanou cibuli na troše rozehřátého oleje. Česnek oloupeme a prolisujeme. Polovinu česneku přidáme k cibuli. Přisypeme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata. Zvolna vaříme. Přimícháme mouku, rajčatový protlak a 1 lžíci petrželky. Vaříme 1 minutu. Přilijeme víno a 100 ml vody. Osolíme a opepříme. Přikryté dusíme 20 minut.
-
2
Na náplň namočíme plátky veky do vývaru. Na troše oleje 4 minuty podusíme zbývající cibuli, česnek a petrželku. Přidáme mleté maso a opékáme, až se rozdrolí. Přimícháme vymačkanou veku. Osolíme, opepříme a opékáme další 4 minuty.
-
3
Vršky paprik odkrojíme, zbavíme semen a omyjeme. Naplníme je mletým masem a upěchujeme. Papriky poskládáme do vymazané zapékací nádoby. Zbývající mleté maso přimícháme do omáčky. Papriky pečeme asi 30 minut (225 °C). Podáváme je nakrájené na plátky.