Levandulové závitky z telecího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 788 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 42 g
- Sodík 925 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 256.8 mg
- Draslík 563.5 mg
- Vláknina 3542.5 mg
- Vitamín A 3542.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí plátky potřeme paprikovou pastou, přidáme plátek šunky a hoblinky z části sýra. Zavineme a upevníme párátky. Silně rozehřejeme olej a na něm po všech stranách prudce opečeme. Zbývající sýr najemno nastrouháme. Nadrobno nakrájíme petrželku. Přidáme petrželku a levanduli k masu. Přilijeme sherry a vývar. Závitky necháme zvolna táhnout asi 6 minut při mírné teplotě. Osolíme a opepříme.
-
2
Závitky vyndáme a uchováme v teple. Omáčku zredukujeme. Závitky přelijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem, ozdobíme opláchnutou majoránkou a podáváme.