Levandulové závitky z telecího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Telecí maso přední
  • 100 g Šunka parmská
  • 100 g Levandule - květ
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 10 g Majoránka
  • 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 80 g Paprikový protlak
  • 80 ml Olej olivový
  • 100 ml Sherry brandy
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 5 ks Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 788 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 925 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 256.8 mg
  • Draslík 563.5 mg
  • Vláknina 3542.5 mg
  • Vitamín A 3542.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí plátky potřeme paprikovou pastou, přidáme plátek šunky a hoblinky z části sýra. Zavineme a upevníme párátky. Silně rozehřejeme olej a na něm po všech stranách prudce opečeme. Zbývající sýr najemno nastrouháme. Nadrobno nakrájíme petrželku. Přidáme petrželku a levanduli k masu. Přilijeme sherry a vývar. Závitky necháme zvolna táhnout asi 6 minut při mírné teplotě. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Závitky vyndáme a uchováme v teple. Omáčku zredukujeme. Závitky přelijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem, ozdobíme opláchnutou majoránkou a podáváme.

Komentáře k receptu