Rajčatový koláč s oreganem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 100 g Anglická slanina
  • 300 g Rajčata
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 60 g Oregano čerstvé
  • 180 g Máslo čerstvé
  • 10 g Tuk
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 ks Cibule
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 950 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 809 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 400.1 mg
  • Draslík 611.2 mg
  • Vláknina 11500 mg
  • Vitamín A 11500 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 102.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, soli, másla a vejce rychle vypracujeme soudržné těsto. Těsto zabalíme do fólie necháme 30 minut odpočinout v chladničce. Troubu předehřejeme na 200 °C.

  • 2

    Na obložení dáme na máslo zesklovatět cibuli. Přimícháme na kostičky nakrájenou slaninu, opečeme a necháme vychladnout. Rajčata 30 minut spaříme ve vroucí vodě, sloupneme a nahrubo nasekáme. Smícháme s cibulovou směsí, osolíme a opepříme.

  • 3

    Z těsta vyválíme 4 kulaté pláty a vyložíme jimi 4 vymazané koláčové formy. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut.

  • 4

    Na koláče rozložíme cibulovou směs. Na zalití rozmícháme smetanu s vejci. Osolíme a opepříme. Oregano opláchneme, vodu setřepeme, lístky otrháme a nahrubo nasekáme. Přimícháme do vaječné smetany a koláče zalijeme. Pečeme dalších cca 20 minut.

Komentáře k receptu