Éclairs s čokoládovou polevou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 20 g
- Sodík 618 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 134.7 mg
- Draslík 163.5 mg
- Vláknina 2750 mg
- Vitamín A 2750 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze 125 ml vody, mouky, soli a másla připravíme odpalované těsto. Zapracujeme 1 vejce. Necháme vychladnout a zapracujeme zbývající vejce. Troubu předehřejeme na 225 °C.
-
2
Těstem naplníme cukrářský sáček a na pomoučený plech stříkáme asi 4 cm dlouhé pásky.
-
3
Pečeme cca 10 minut. Teplotu snížíme na 175 °C a dopékáme 20 minut. Vyjmeme, pečivo necháme vychladnout a potom ho potřeme polevou.