Hovězí játra na cibuli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1335 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 273.3 mg
- Draslík 371.8 mg
- Vláknina 1281 mg
- Vitamín A 1281 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí játra očistíme, omyjeme v tekoucí vodě a zbavíme blan. Potom je protkneme hranolky slaniny.
-
2
Cibuli nakrájíme na plátky a na tuku dorůžova osmažíme. Částečně ji zalijeme vodou. Do tohoto základu vložíme opepřená játra a pod poklicí zvolna dusíme za občasného přelévání vzniklou šťávou doměkka.
-
3
Játra vyjmeme, vysmahneme šťávu na tuk, zasypeme ji hladkou moukou, osmahneme, zředíme vodou a rozšleháme. Omáčku nejméně 20 minut vaříme.
-
4
Ke konci varu omáčku podle chuti přisolíme a nakonec procedíme.
-
5
Při podávání játra krájíme na plátky a přeléváme omáčkou.