Vepřové kotlety se zeleninou a bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 23 g
- Sodík 544 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 103.5 mg
- Draslík 1966.9 mg
- Vláknina 16528.2 mg
- Vitamín A 16528.2 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 265.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky, brambory nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno. Kotlety trochu naklepeme, osolíme a opepříme.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli a trochu osmažíme. Přidáme plátky kotlet a opečeme z obou stran. Ke kotletám nasypeme nudličky zeleniny, okořeníme kmínem, osolíme a opepříme, dusíme asi 10 minut, podle potřeby podléváme. Jakmile jsou kotlety měkké, vyndáme je. Nakonec k zelenině přidáme brambory a podusíme ještě 5 až 8 minut.
-
3
Maso rozdělíme na talíře a obložíme dušenou zeleninou s bramborami.