Pečená jablka s lehkou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 36 g
- Sodík 541 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 430.3 mg
- Draslík 408.9 mg
- Vláknina 10700 mg
- Vitamín A 10700 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z jablka vykrojíme jaderník tak, aby zůstalo pevné dno. Otvor trochu zvětšíme a naplníme nasekanými mandlemi a rozinkami.
-
2
Troubu předehřejeme na 200 °C. Jablka potřeme rozpuštěným máslem. Vložíme do ohnivzdorné misky a pečeme 25-35 minut. Potřeme zbývajícím máslem a posypeme krystalovým cukrem.
-
3
Z jednoho vejce oddělíme žloutek, z bílku ušleháme pevný sníh. Čtyři žloutky a celé vejce smícháme se škrobovou moučkou, solí, citronovou šťávou, cukrem a vínem a v horké vodní lázni ušleháme do pěny. Vmícháme sníh z bílků. Pečená jablka položíme na dezertní talířky, přelijeme vinnou pěnou.