Ciabatta s hřebenatkami a pestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 176 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 7 g
- Sodík 285 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 13.2 mg
- Draslík 164 mg
- Vláknina 1515.5 mg
- Vitamín A 1515.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ciabattu nakrájíme na plátky silné asi 2 cm a opečeme na rozpáleném grilu po obou stranách dozlatova. Opečené plátky navrchu potřeme rozpůleným stroužkem česneku a potom olejem.
-
2
Zbylý olej rozehřejeme v pánvi, přidáme očištěné hřebenatky, pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Smažíme asi 2 minuty po každé straně doměkka.
-
3
Polovinu každé topinky potřeme pestem a druhou polovinu rajčatovým protlakem. Hřebenatky rozpůlíme a na každou topinku položíme 1 plátek. Mírně opepříme a ozdobíme lístkem bazalky.
-
4
Ihned podáváme.