Ciabatta s ančovičkami a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 115 g Mozzarella
  • 60 g Ančovičky konzervované
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Olivy černé
  • 2 ks Ciabatta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 2022 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 23.6 mg
  • Draslík 113.7 mg
  • Vláknina 10029.8 mg
  • Vitamín A 10029.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ciabattu nakrájíme na plátky silné asi 2cm a dozlatova opečeme pod rozehřátým grilem. Opečené plátky navrchu potřeme rozkrojeným stroužkem česneku a potom olejem.

  • 2

    Každou topinku potřeme 2 lžičkami kečupu, mírně osolíme, opepříme a obložíme plátkem mozzarelly. Topinky posypeme nasekanými bylinkami a ozdobíme nakrájenými olivami a proužky ančoviček.

  • 3

    Topinky vložíme zpět pod gril asi na 2 minuty, aby se sýr rozpustil.

  • 4

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu