Telecí kotlety na houbách s jogurtem
Suroviny
- 50 g Jogurt bílý
- 50 g Máslo čerstvé
- 8 g Sůl
- 100 g Houby čerstvé
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 dl Víno bílé
- 1 kg Telecí kotlety
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 14 g
- Sodík 678 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 144.4 mg
- Draslík 669.1 mg
- Vláknina 1330.3 mg
- Vitamín A 1330.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi na rozpáleném másle orestujeme pokrájené houby. Zalijeme citronovou šťávou, přidáme hořčici, promícháme a odstavíme z ohně. V misce ušleháme víno s moukou dohladka a vlijeme na pánvičku. Osolíme, opepříme a znovu postupně a za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Na závěr vmícháme bílý jogurt.
-
2
Telecí kotlety osolíme, opepříme a orestujeme na rozpáleném oleji. Servírujeme polité omáčkou.