Karbanátky z rybího filé s omáčkou
Suroviny
- 120 g Cukr krupice
- 50 g Fazolové lusky zelené
- 450 g Filé rybí
- 50 ml Ocet vinný
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Chilli paprička
- 0.25 ks Okurka salátová
- 1 ks Koriandr čerstvý
- 2 ks Kafirové listy
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Kari pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 88 g
- Sodík 28 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 131.6 mg
- Vláknina 3675 mg
- Vitamín A 3675 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mixeru rozmixujeme do hladké hmoty rybí filé s bílkem, kari pastu a natrhané listy papedy. Hmotu přendáme do mísy a vmícháme do ní drobně pokrájené fazolky, posekaný svazek koriandru a jednu chilli papričku, z níž jsme odstranili semena a pokrájeli ji nadrobno.
-
2
Z hmoty vlhkou rukou utvoříme menší karbanátky, které rozložené na tácu necháme půl hodiny odpočinout v chladu.
-
3
V mezičase si připravíme omáčku na namáčení. V rendlíku rozpustíme za stálého míchání na mírném plameni cukr v octě s vodou. Poté přidáme malou mrkev nakrájenou na krátké špalíčky a zhruba 5 cm oloupanou okurku, z níž jsme vykrojili semena a nakrájeli je také na krátké špalíčky. Hned odstavíme a necháme vychladnout.
-
4
V hlubší pánvi na oleji po obou stranách smažíme rybí karbanátky, odložíme je do mísy na ubrousky a držíme je v teple.
-
5
Karbanátky podáváme s malým proužkem chilli papričky bez semen a v misce omáčku, kterou podle uvážení můžeme ohřát.