Salsa z makadamových ořechů ke krůtímu saté

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 5 g Sůl
  • 60 g Šalotka
  • 10 g Citronová tráva
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 150 g Oříšky makadamové
  • 100 g Česnekové máslo
  • 50 ml Omáčka sójová
  • 400 ml Mléko kokosové
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Limetka
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1048 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 791 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 151.3 mg
  • Draslík 898.3 mg
  • Vláknina 7842.5 mg
  • Vitamín A 7842.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso a limetku omyjeme a osušíme. Maso nakrájíme na nudličky silné jako prst. Z limetky ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

  • 2

    Polovinu limetkové šťávy a kůry smícháme se 2 lžícemi sójové omáčky a sezamovým olejem, přelijeme přes maso, necháme 30 minut marinovat.

  • 3

    Na 2 lžících oleje opražíme makadamové ořechy. Přidáme šalotku, česnek, chilli papričky a cukr, dusíme 1 minutu. Vmícháme druhou polovinu limetkové šťávy a kůry, ocet, zbývající sójovou omáčku a kokosové mléko a vaříme 8-10 minut. Krémovou salsu ochutíme solí.

  • 4

    Stonky citronové trávy na slabším konci seřízneme do špičky a napíchneme na ně marinované maso. Ve zbývajícím oleji opékáme 1 minutu. Česnekové máslo nakrájíme na plátky, přidáme je ke špízům a dopékáme 3-4 minuty.

  • 5

    Vlažnou salsu posypeme natrhaným koriandrem a podáváme ji ke špízům.

Komentáře k receptu