Hovězí dušené v troubě
Suroviny
- 400 g Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená
- 450 ml Víno červené
- 450 ml Hovězí vývar základní
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 3 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 stroužek Česnek
- 1 kg Hovězí maso zadní
- 2 polévková lžíce Kompot brusinkový
- 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 7 g
- Sodík 338 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 96.7 mg
- Draslík 235.5 mg
- Vláknina 6369.3 mg
- Vitamín A 6369.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájenou cibulku a stroužek česneku zpěníme na oleji, přidáme nakrájené hovězí maso.
-
2
Opečeme ze všech stran, přidáme zeleninu na svíčkovou ze sáčku, tymián, bobkový list, osolíme a opepříme.
-
3
Zalijeme vínem a vývarem a přidáme brusinky.
-
4
Směs přendáme do trouby a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne.
-
5
Poté zahustíme hladkou moukou, kterou jsme rozmíchali v trošce vody, necháme povařit a podáváme.