Hovězí dušené v troubě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená
  • 450 ml Víno červené
  • 450 ml Hovězí vývar základní
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • 2 polévková lžíce Kompot brusinkový
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 338 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 96.7 mg
  • Draslík 235.5 mg
  • Vláknina 6369.3 mg
  • Vitamín A 6369.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájenou cibulku a stroužek česneku zpěníme na oleji, přidáme nakrájené hovězí maso.

  • 2

    Opečeme ze všech stran, přidáme zeleninu na svíčkovou ze sáčku, tymián, bobkový list, osolíme a opepříme.

  • 3

    Zalijeme vínem a vývarem a přidáme brusinky.

  • 4

    Směs přendáme do trouby a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne.

  • 5

    Poté zahustíme hladkou moukou, kterou jsme rozmíchali v trošce vody, necháme povařit a podáváme.

Komentáře k receptu