Sardelový dresínk s parmazánem k salátu Caesar

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Chléb toastový
  • 100 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Pepř cayenský
  • 5 g Cukr krupice
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 250 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Salát římský
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Sardelová pasta
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 908 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 926 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 220.2 mg
  • Draslík 300.1 mg
  • Vláknina 4648.5 mg
  • Vitamín A 4648.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát očistíme, omyjeme a necháme dobře okapat. Listy natrháme na větší kousky, vložíme je do salátové mísy. Z chleba odkrojíme kůrku, střídku nakrájíme na malé kostičky. Rozehřejeme máslo a olej, chleba opečeme do zlatova. Slaninu nakrájíme na tenké proužky a na stejné pánvi opečeme do křupava. Chléb i slaninu odložíme na kuchyňský papír, aby se vpil přebytečný tuk. Ručním mixérem rozmixujeme sardelovou pastu, žloutky, hořčici, česnek, worcesterskou omáčku, citronovou šťávu, parmazán a trochu oleje. Pomalu přiléváme zbývající olej a mícháme tak, aby byl dresink krémový. Ochutíme solí, pepřem, cayenským pepřem a špetkou cukru. Dresinkem přelijeme salát a posypeme jej chlebovými kostičkami a slaninou.

Komentáře k receptu