Vejce v masovém vývaru se sherry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 8 g
- Sodík 770 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 166 mg
- Vláknina 3291 mg
- Vitamín A 3291 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petrželovou nať opláchneme a nadrobno nasekáme. Telecí vývar a sherry nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přisypeme petrželku a vaříme zvolna asi 5 minut.
-
2
Vejce opatrně vyklepneme do vývaru a dál zvolna necháme táhnout asi 3 minuty, dokud bílek neztuhne. Vývar s vejci už by se neměl vařit.
-
3
Když je bílek pevný, vejce z vývaru vylovíme a přendáme každé do jedné nahřáté misky.
-
4
Vývar opět přivedeme k varu a vaříme tentokrát na silném ohni asi 5 minut.
-
5
Vejce zalijeme vývarem, dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme s plátky bílého chleba.