Vejce v masovém vývaru se sherry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 ml Sherry brandy
  • 150 ml Vývar telecí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Chléb pšeničný (bílý)
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 770 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 166 mg
  • Vláknina 3291 mg
  • Vitamín A 3291 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželovou nať opláchneme a nadrobno nasekáme. Telecí vývar a sherry nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přisypeme petrželku a vaříme zvolna asi 5 minut.

  • 2

    Vejce opatrně vyklepneme do vývaru a dál zvolna necháme táhnout asi 3 minuty, dokud bílek neztuhne. Vývar s vejci už by se neměl vařit.

  • 3

    Když je bílek pevný, vejce z vývaru vylovíme a přendáme každé do jedné nahřáté misky.

  • 4

    Vývar opět přivedeme k varu a vaříme tentokrát na silném ohni asi 5 minut.

  • 5

    Vejce zalijeme vývarem, dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme s plátky bílého chleba.

Komentáře k receptu