Opékaný rozdrobený chléb s česnekem a petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 8 g
- Sodík 911 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 152.3 mg
- Vláknina 6312.8 mg
- Vitamín A 6312.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Starší bílý chléb rozdrobíme, pokropíme chladnou vodou, necháme zabalený v utěrce asi 12 hodin v chladničce odležet.
-
2
Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky, krátce osmahneme na rozehřátém oleji. Česnek z pánve vyjmeme.
-
3
Na rozehřátý olej v uvolněné pánvi dáme uleželý rozdrobený chléb, ochutíme solí a pepřem, za občasného míchání opékáme dozlatova asi 15 minut tak, aby hotový chléb byl křupavý.
-
4
Petrželovou nať opláchneme, vodu z ní setřepeme a petržel nasekáme najemno. Posypeme jí hotový chléb a podáváme.