Opékaný chléb s jelitem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 812 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 48 g
- Sodík 1285 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 61.2 mg
- Draslík 238.7 mg
- Vláknina 6239.3 mg
- Vitamín A 6239.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Starší bílý chléb rozdrobíme, pokapeme vodou a necháme 12 hodin uležet v chladničce.
-
2
Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky, osmahneme na oleji a vyjmeme z pánve. Jelito i slaninu nakrájíme na drobné kostky. Na uvolněné pánvi necháme krátce škvařit slaninu, poté přisypeme nakrájené jelito, opékáme 3-5 minut.
-
3
Na jiné pánvi na rozehřátém oleji opékáme 10-15 minut rozdrobený chléb, poté přimícháme česnek, slaninu a jelita, ještě krátce opékáme.
-
4
Petrželovou nať opláchneme, vodu z ní setřepeme, petrželku nadrobno nasekáme.
-
5
Chléb se slaninou a jelitem dle chuti osolíme a opepříme, posypeme petrželkou a ihned podáváme.