Základní pizza

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 150 g Mozzarella
  • 375 ml Voda pitná
  • 250 ml Protlak rajčatový
  • 2 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 hrst Oregano sušené
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 852 kcal
  • Sacharidy 138 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 554 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 34.7 mg
  • Draslík 77.5 mg
  • Vláknina 12537.2 mg
  • Vitamín A 12537.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vlažné vodě, 375 ml, smícháme droždí a cukr. Necháme vykynout.

  • 2

    Spojíme olej, sůl a mouku, uděláme důlek a vlijeme kvásek.

  • 3

    Zpracujeme na hladké těsto, přikryjeme a necháme v teple min. 45 minut kynout, až bude mít dvojnásobný objem.

  • 4

    Rozválíme na čtyři placky o průměru 25 cm, přendáme na plech s pečícím papírem a zvedneme kraje. Rajčatové pyré, prolisovaný česnek, sůl a pepř, smícháme, potřeme pizzy, posypeme oreganem a sýry, kraje olejem.

  • 5

    Pečeme 15 minut dozlatova.

Komentáře k receptu