Základní pizza
Suroviny
- 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Sýr Parmezán
- 150 g Mozzarella
- 375 ml Voda pitná
- 250 ml Protlak rajčatový
- 2 kávová lžička Droždí sušené
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 hrst Oregano sušené
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 852 kcal
- Sacharidy 138 g
- Tuky 18 g
- Sodík 554 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 34.7 mg
- Draslík 77.5 mg
- Vláknina 12537.2 mg
- Vitamín A 12537.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vlažné vodě, 375 ml, smícháme droždí a cukr. Necháme vykynout.
-
2
Spojíme olej, sůl a mouku, uděláme důlek a vlijeme kvásek.
-
3
Zpracujeme na hladké těsto, přikryjeme a necháme v teple min. 45 minut kynout, až bude mít dvojnásobný objem.
-
4
Rozválíme na čtyři placky o průměru 25 cm, přendáme na plech s pečícím papírem a zvedneme kraje. Rajčatové pyré, prolisovaný česnek, sůl a pepř, smícháme, potřeme pizzy, posypeme oreganem a sýry, kraje olejem.
-
5
Pečeme 15 minut dozlatova.