Petrželková omáčka se sýrem feta a s penne

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Penne
  • 5 g Sůl
  • 150 g Sýr Feta
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 30 g Petržel - nať
  • 5 g Citronová kůra
  • 250 g Rajčata
  • 100 g Šalotka
  • 50 g Oříšky piniové
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Klobása Chorizo
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 700 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 685 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 44.5 mg
  • Draslík 470.2 mg
  • Vláknina 4240 mg
  • Vitamín A 4240 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvedeme do varu dostatečné množství vody a důkladně osolíme. Těstoviny uvaříme al dente. Piniová jádra nasucho opražíme. Rozdrobíme sýr, přidáme zakysanou smetanu a umícháme hladký krém. Přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, citronovou kůru a chilli papričku. Těstoviny slijeme a vodu zachytíme. Sýrový krém rozmícháme s trochou vody z těstovin. Rajčata omyjeme, vykrojíme stopku a rozpůlíme je. Cibuli nakrájíme na úzké proužky. Z hrubě mleté klobásy vytlačíme menší kousky a vytvarujeme kuličky, které 3 minuty opékáme v horkém oleji. Přidáme cibuli a rajčata a 5 minut dusíme. Okořeníme solí a pepřem. Horké těstoviny promícháme s máslem a masovo-zeleninovou směsí. Přelijeme horkou sýrovou omáčkou a posypeme piniovými jádry a lístky tymiánu.

Komentáře k receptu