Petrželková omáčka se sýrem feta a s penne
Suroviny
- 400 g Těstoviny Penne
- 5 g Sůl
- 150 g Sýr Feta
- 150 g Zakysaná smetana
- 30 g Petržel - nať
- 5 g Citronová kůra
- 250 g Rajčata
- 100 g Šalotka
- 50 g Oříšky piniové
- 2 ks Chilli paprička
- 2 ks Klobása Chorizo
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 700 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 32 g
- Sodík 685 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 44.5 mg
- Draslík 470.2 mg
- Vláknina 4240 mg
- Vitamín A 4240 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvedeme do varu dostatečné množství vody a důkladně osolíme. Těstoviny uvaříme al dente. Piniová jádra nasucho opražíme. Rozdrobíme sýr, přidáme zakysanou smetanu a umícháme hladký krém. Přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, citronovou kůru a chilli papričku. Těstoviny slijeme a vodu zachytíme. Sýrový krém rozmícháme s trochou vody z těstovin. Rajčata omyjeme, vykrojíme stopku a rozpůlíme je. Cibuli nakrájíme na úzké proužky. Z hrubě mleté klobásy vytlačíme menší kousky a vytvarujeme kuličky, které 3 minuty opékáme v horkém oleji. Přidáme cibuli a rajčata a 5 minut dusíme. Okořeníme solí a pepřem. Horké těstoviny promícháme s máslem a masovo-zeleninovou směsí. Přelijeme horkou sýrovou omáčkou a posypeme piniovými jádry a lístky tymiánu.